пятница, 9 октября 2015 г.

МОН придбає програми для проведення ЗНО яких не існує?

У Міністерстві освіти і науки вирішено закупити програмне забезпечення та оновити ІТ-інфраструктуру Українського центру оцінювання якості освіти для проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році. Відповідне питання було винесено для обговорення на Національній раді реформ, проведення якої відбулось 5 жовтня.

Зокрема, передбачається, що рішення про закупівлю програмного забезпечення для УЦОЯО має бути ухвалене до 1 листопада.

Разом з тим така пропозиція Міносвіти викликала жваве обговорення у мережі. Зокрема, екс-директор УЦОЯО Ігор Лікарчук зазначає, що закупівля програмного забезпечення для Центру не може бути здійснена фактично, оскільки його не існує.

"Чи можна купити те, чого немає? Я про програмне забезпечення для проведення ЗНО. Того, унікального, що в муках створювалося упродовж восьми років, УЖЕ НЕМАЄ. ПОТРІБНО СТВОРЮВАТИ НОВЕ. Як кажуть, майже "з нуля". А до ЗНО лишається 6 місяців....", - зазначає Лікарчук у своєму Facebook.

Він також повідомив, що ще однією проблемою є закінчення дії ліцензії на один із програмних продуктів, за допомогою якого розпізнавалися бланки відповідей учасників ЗНО.

"Іще про одну проблему. Про яку всі мовчать. У 2015 році в УЦОЯО закінчується термін дії ліцензії на один із брендових програмних продуктів, з допомогою якого сканувалися (розпізнавалися) бланки відповідей. Цей продукт виробляється в Росії. Для того, щоб продовжити ліцензію, виробникові потрібно заплатили гроші. А там мова йде не 100 чи 200 гривень... Якщо не помиляюся, то про кілька мільйонів... Хтось уявляє собі, як це можна зробити в сучасних умовах?", - пише Ігор Лікарчук.

Комментариев нет:

Отправить комментарий